на живо

"Лацио" продължава да лети. Мина и през "Витес" (ВИДЕО)

Римляните тръгнаха с победа в Лига Европа

БГНЕС

"Лацио" спечели с 3-2 гостуването си на холандския "Витес" в мач от първия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Отборът на Симоне Индзаги мина през периоди на сериозно затруднение в Арнем, но все пак стигна до победата благодарение на опитните си футболисти, които влязоха след почивката.

Индзаги бе пуснал състав, изпълнен с по-периферни играчи и през първото полувреме "Витес" поведе с 1-0 с гол на Тим Матавж. Веднага след почивката в игра се появи голмайстора Чиро Имобиле и това раздвижи значително играта на гостите.

В 51-та минута Марко Пароло вкара за 1-1 със зрелищно воле. Малко по-късно обаче домакините вкараха втори гол. Той бе дело на Браян Линсен, който се възползва от отлично центриране на оставилия страхотни впечатления Милот Рашича. След гола си "Витес" създаде още няколко шанса, но ги пропусна и в 67-та минута бе наказан. Изключителна бърза комбинация на италианците завърши с гол на Чиро Имобиле.

В 75-та минута дойде и победния гол на Алесандро Мурджа. Няколко минути преди края Кастайньос имаше страхотен шанс да изравни, но прати топката над вратата от непосредствена близост.