на живо

Лацио ще съди Марсело Биелса за 50 млн. евро

Аржентинският треньор подаде оставка заради „неспазени трансферни обещания”

Getty Images

Президентът на италианския Лацио Клаудио Лотито заяви, че смята да съди вече бившия треньор на „римляните” Марсело Биелса за сумата от 50 млн. евро, съобщава „Футбол – Италия”.

Аржентинският специалист излезе със свое становище по случая, като представи имейл-а, който е изпратил на спортния директор Игли Таре.  Биелса заяви, че напуска клуба заради „неспазени трансферни обещания”.

„Искам да съобщя решението си да напусна поста си като треньор на вашия клуб. Същото решение взеха и моите помощници Пабло Кирога, Диего Рейес, Габриел Макая и Родолфо Диего Флорес. Стигнахме до това решение, защото в четирите седмици работа, не видяхме нищо от предложения от президента Клаудио Лотито план да бъде изпълнено.

На мен ми бе обещано до 5 юли да бъдат привлечени четирима нови играчи, които да започнат подготовка с отбора, но това не стана факт. През това време клубът обяви, че съм подписал контракт, който обаче не е валиден без тези попълнения. Към днешна дата виждам огромна несигурност, а отборът трябва да започне подготовка след три дни на Ауронцо. Така нямах избор освен да взема това решение.

Още в началото заявих, че за да подготвя добре отбора, имам нужда от достатъчно време да работя с играчите и да ги тренирам правилно. Искам да подчертая, че за момента нямам други предложения за работа. Съвсем скоро ще изпратя документацията за моята оставка. Ако се наложи, ще изясня моята позиция и пред медиите", гласи съобщението на аржентинеца.

Биелса подаде оставка след само два дни начело на Лацио. 60-годишният специалист беше назначен за старши треньор на клуба, след като замени Симоне Индзаги, който не успя да класира тима за евротурнирите.

Днес, в 12:00 часа ще се проведе пресконференция, в която се очаква да бъде официално съобщено, че именно Индзаги отново се завръща като старши треньор на тима.