на живо

Латвийски анонимници елиминираха Литекс от Лига Европа

Йелгава продължава напред след 3:3 в общия резултат и повече голове на чужд терен

Литекс се провали с гръм и трясък още в първия квалификационен кръг на Лига Европа. "Оранжевите" бяха елиминирани от доскоро неизвестния за никому у нас латвийски тим Йелгава, който след 1:1 в първия мач преди седмица, тази вечер се добра до 2:2 на градския стадион в Ловеч и с повече голове на чужд терен се класира за следващата фаза. Гостите получиха сериозна доза помощ и от съдиите, които не маркираха очевидна засада при втория им гол.

Футболистите на ловешкия тим обаче трябва да обвиняват единствено себе си за катастрофалния резултат. Те допуснаха съперника да поведе още в 11' с гол на Ос, но с две попадения на Йонсен в 24' и 56' обърнаха развоя на срещата и отново взеха предимство в общия резултат. Само шест минути след втория гол за домакините Йелгава изравни след поредната елементарна грешка в защитата на "оранжевите", които до края на двубоя не намериха начин да отбележат ново попадение. 

Така треньорът Красимир Балъков и неговите футболисти казаха "чао" на Лига Европа, още преди да са разбрали, че участват в надпреварата. Литекс отпадна от 414-я в ранглистата на УЕФА и стана поредния роден тим в последните години, който напуска втория клубен турнир в Европа в много ранен етап и то след поражения от изключително слаби отбори.

Това пък е едва вторият случай в историята на Йелгава, в който отборът успява да преодолее поне един квалификационен кръг в надпреварата.