на живо

"Лъвиците" показаха зъби само за гейм срещу Русия

Втора поредна загуба за волейболистките във втората фаза на световното първенство

FIVB

Българският женски национален отбор по волейбол записа втора поредна загуба във втората фаза на световното първенство, което се провежда в Япония. Момичетата на селекционера Иван Петков отстъпиха с 1:3 (21:25, 20:25, 25:23, 19:25) на Русия.

След два изиграни мача във втората фаза, българките са на последно място в групата си с 2 победи и 5 загуби, тъй като активът от предишната група се запазва.

Мачът започна равностойно, след което "Сборная" поведе с 8:6 при първата пауза. "Лъвиците" успяха да обърнат на няколко пъти резултата в своя полза, но рускините играха по-спокойно и в крайна сметка поведоха след 25:21.

Снимка: FIVB

Равностойно начало беляза и втората част на мача. След първото техническо прекъсване рускините дръпнаха с 2 точки и този път не сдадоха преднината си. До края даже успяха да я увеличат до 25:20.

Българките обаче показаха "зъби" в третия гейм. Те поведоха в началото, а на второто техническо прекъсване дори увеличиха разликата в своя полза на 5 точки. В края дойде разколебаване в българските редици и съперниците ни изравниха за 23:23. В крайна сметка обаче изоставането в геймовете беше намалено.

Снимка: FIVB

В последната част също стартира без видим фаворит, но след десетата точка рускините вдигнаха темпото и направиха 7 безответни точки. Това им бе достатъчно да спечелят гейма и мача с 3:1.

В сряда (10 октомври) българските волейболистки играят срещу Тайланд.