на живо

"Лъвиците" са разочаровани, но не губят надежда за Игрите в Токио (ВИДЕО)

Женският ни национален отбор по волейбол ще има втори шанс за олимпийска квота

"Лъвиците" са разочаровани, но не губят надежда за Игрите в Токио (ВИДЕО)

Волейболистките от женския национален отбор се завърнаха разочаровани от олимпийската квалификация в САЩ. Те пропуснаха възможността да се класират директно за игрите в Токио догодина.

След две победи и една загуба на квалификационния турнир в Съединените щати, България завърши на втората позиция в групата. Тя осигурява на тима ни още една възможност да се бори за олимпийска квота. Това ще се случи на европейската квалификация през януари. Там участие ще вземат 8 отбора, като билет за най-големия форум на планетата ще получи само победителят. Все още не е ясно къде ще се проведе надпреварата и в какъв формат.

"Естествено, че има за какво да се съжалява, че не сме се класирали. Януари ни предстои още една квалификация, която ще е много тежка. Явно добрата игра, която показахме срещу САЩ, не беше достатъчна. Има още върху какво да работим. Доволни сме, все пак, от резултата и играта, която беше оспорвана, и сме на една точка зад САЩ, а не с 3-4, но естествено съжаляваме, че изпуснахме мача", каза капитанът на "лъвиците" Елица Василева.

До този момент родните волейболистки са участвали само веднъж на олимпийски игри – през 1980 година в Москва, когато печелим бронз. На 23 август "лъвиците" започват участието си на европейското първенство.