на живо

България и Норвегия излизат в битка за първото място

"Лъвовете" ще спират черната серия срещу скандинавците

Lap.bg

Тази вечер националният ни отбор по футбол посреща Норвегия в своя втори мач от новия турнир на УЕФА - Лигата на нациите. Селекцията на Петър Хубчев започна с победа срещу Словения като гост и има три точки в група 3 на Дивизия С. Скандинавският ни съперник също тръгна с успех - 2:0 срещу Кипър у дома.

Единственият отсъстващ в родния тим е защитникът Васил Божиков, който беше освободен от лагера заради контузия. 

Балансът ни срещу норвежците е положителен. В 14 срещи България има 6 победи, 4 загуби и 4 равенства срещу скандинавците. Последният ни успех обаче е от далечната 1983 година, като след това регистрираме равенство и три поредни поражения.

"Не се страхуваме от индивидуалности, а от един добре организиран отбор на Норвегия. Страх обаче е твърде силна дума. Искам да видя себераздаването от Словения, готовност за битка от всички. За това говорим много отдавна. Трябва да постигнем едно постоянство от тази гледна точка. Техническите грешки не ми се иска да ги виждаме, но те са неизбежни", каза селекционерът Хубчев на пресконференцията преди срещата.

"В българския състав има добра организация, играчите си помагат. Ние играем дисциплинирано и нагласяме нашата си игра според противника. Така ще бъде и утре", каза от своя страна треньорът на Норвегия Ларс Лагербак.

Мачът между България и Норвегия е в 19 часа на Националния стадион "Васил Левски".