на живо

"Лъвовете" се класираха за Евроволей 2021

Националите ни с трета поредна победа в квалификациите

cev.lu

Националният отбор на България по волейбол се класира за европейското първенство през тази година, след като записа трети пореден успех в квалификациите и спечели втора група!

Тимът на Силвано Пранди и Николай Желязков победи отново Австрия, този път с 3:0 (25:15, 25:18, 25:22). "Лъвовете" се наложиха над същия съперник и на старта на пресявките, но тогава срещнаха далеч повече трудности за крайното 3:1 (25:21, 20:25, 25:19, 25:22).

Снимка: cev.lu

Днес, в зала "Енербокс" в Хадера (Израел), първият гейм премина под диктовката на "трикольорите", които показаха стабилност във всички елементи и успяха да се справят с рисковия сервис на австрийците. Дебют за България направи 17-годишният син на бившия национал Владимир Николов - Александър.

След като затвориха откриващата част с 25:15, националите доминираха и във втория гейм. Австрийците продължиха да допускат много грешки и България поведе с 2:0 гейма при 25:18.

Снимка: cev.lu

Отборът ни се отпусна в началото на третия гейм и позволи на Австрия да поведе, но успя да си върне ритъма и постигна обрат, с който сложи точка на спора след 25:22.

Над всички отново бе Цветан Соколов, реализирал 18 точки, а по 12 добавиха Мартин Атанасов и Тодор Скримов. За противника най-резултатен бе Александер Бергер с 15 точки.

Снимка: cev.lu

След успеха, българският тим е недостижим на върха с пълен актив от 9 точки, следван от Австрия с 4 и Израел на последно място с 2. Тазвечершният съперник на България няма повече мачове, а квалификацията завършва с двубой между "лъвовете" и домакина Израел, който се нуждае от победа с 3:0, за да измести Австрия.

"Трикольорите" излизат срещу Израел утре от 20:00 ч., отново в Хадера.

Снимка: cev.lu

Съставите

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Алекс Грозданов, Николай Къртев – Владислав Иванов (либеро)

АВСТРИЯ: Александър Туш, Александър Бергер, Максимилиан Ландфарер, Никлас Кронталер, Петер Волфартщатер, Матеус Юркович - Флориан Рингзайс (либеро)