на живо

"Лъвовете" загряват със Сърбия преди квалификацията (ВИДЕО)

Соколов не пътува с отбора

bTV

Мъжкият национален отбор по волейбол замина за Белград, където ще изиграе две контроли срещу състава на Сърбия. Това ще са единствените проверки за възпитаниците на Пламен Константинов преди Олимпийската квалификация в Берлин в началото на януари.

Нашите представители са в една група с тимовете на Русия, Франция и Финландия. "Плавите" пък са в компанията на Полша, Германия и Белгия. Само победителят в турнира ще си подпечата визата за Рио, докато класиралите се на второ и трето място ще имат възможност да участват на още една квалификация.

От състава на отбора, който замина днес за сръбската столица отсъства диагоналът Цветан Соколов. Дупничанинът все още се възстановява от тежка операция на атакуващата ръка и не е готов на 100% за игра. От болежи се оплакват и Виктор Йосифов и Тодор Алексиев, но те попаднаха в групата за двете проверки.

"Ще се опитам да използвам два различни състава, за да видя всеки в какво състояние е. В зависимост от някои травми и болежки, които има, ще преценим кой да е първи играч и кой втори, но не е задължително да използваме някакъв конкретен състав", каза селекционерът Константинов преди заминаването. Той разкри колко са сериозни контузиите на играчите и  има ли напрежение в отбора преди важните мачове.

Либерото на отбора Теодор Салпаров също застана пред камерите. Той разкри, че отказът на руската звезда Дмитрий Мусерский да играе за "Сборная" не е изненадващо, но неговото отсъствие може да сплоти отбора повече.