на живо

Леброн Джеймс се присмя на Тръмп след победата на Байдън

Голяма част от звездите в НБА се радват на новия президент

Reuters

Голямата звезда на НБА и "Лос Анджелис Лейкърс" Леброн Джеймс е много доволен от победата на Джо Байдън на президентските избори в САЩ, и го показа на всичките си повече от 70 млн. последователи в социалните мрежи.

Байдън победи Доналд Тръмп, а Джеймс отпразнува новината с няколко публикации в социалните мрежи. 

Крилото публикува колаж на "Чадъра" срещу Андре Игудала във Финалите на НБА през 2016-а, като на мястото на лицето му бе това на Байдън, а вместо това на Иги - Тръмп.

Малко преди това Кралят качи в профила си още видео с пурата в ръка след завоюваната титла с "езерняците", и пресподели меме на Тръмп с надпис "Уволнен си".

Джеймс бе критичен към Доналд Тръмп през целия му мандат, а напрежението между тях е от доста години. Кралят дори нарече Тръмп "безделник" през 2017 г., а миналата седмица кандидатът за нов мандат скандираше "Леброн Джеймс не струва" по време на рали.

Снимка: Reuters

Преди месец "ЛА Лейкърс" се завърна на трона в НБА, прекъсвайки 10-годишното чакане на тима за нов голям успех. Титлата бе четвърта за Леброн Джеймс, който успява да изведе трети отбор до трофея от Лигата. 35-годишният баскетболист спечели първите си две титли с "Маями Хийт", след това изпълни обещанието си да донесе такава и във витрината на "Кливланд", преди да триумфира с "езерняците".

И други звезди на НБА изразира радостта си от смяната на президента с постове в социалните мрежи. 

Камерунският баскетболист на "Филаделфия 76ers" Джоел Ембийд написа: "Америка повярва в процеса и това се отблагодари".

Кайл Лоури от "Торонто Раптърс" пък е убеден, че гласът на всеки има значение.