на живо

Лечков: Изпълкомът на БФС решава за ЦСКА и Локо /Сф/ ВИДЕО

Магическото решение се казва "под мониторинг"

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков разкри, че Изпълкома ще вземе решение относно лицензите на ЦСКА и Локомотив София след евроквалификацията срещу Малта.

 "ЦСКА и Локо София имат срок до 15 юни. Трябва да си свършат нещата, да предоговорят и ще има решение на Изпълкома след мача с Малта. След събиране на Изпълкомът ще има някакво решение за ЦСКА и Локо София. Миналата година по това време имаше идентична ситуация. Тогава пак Изпълкомът взе решение, така наречената дума "под мониторинг". Предполагам, че и тази година ще има разговори в тази насока. Винаги решението е с мнозинство. Дори да е 8 на 7, пак ще имаме решение. Но не мисля, че ще се стигне до такива разногласия. Апелативната комисия им е дала дата 15 юни. Като се върнем от Малта ще има Изпълком. Това е най-висшия орган. Можем да вземем всичко като решение. Няма как другите клубове да не играят в Европа", каза Лечков.

"Ние говорим сега само за ЦСКА и Локо София, защото всеки ще каже, че не може без ЦСКА. Но има и други проблемни отбори. Пак казвам, само от тях си зависи. УЕФА си свърши работата и не ги допусна до европейските турнири. Сега сме ние на ход. Не знам за Елче. Всичко е възможно. В Италия - Ювентус къде беше? Направи се един компромис, сега всичко е в рамките на правилата. Дайте да се концентрираме върху Малта. След това ще има Изпълком." каза Лечков

Ето какво каза Лечков пред медиите: