на живо

Лечков: Не е изненада, че 350 клуба са подкрепили Михайлов

"Аз ви го казах от самото начало", заяви членът на Изпълкома към БФС

Лечков: Не е изненада, че 350 клуба са подкрепили Михайлов

Членът на Изпълкома към Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков заяви, че не е изненадан, че 350 са подкрепили Борислав Михайлов и той е оттеглил оставката си около година и половина, след като си я подаде.

"Ако се сещате, върнете си записите от първия ден. Не се разминават от моята позиция. Тогава казах "Ние си имаме президент". На следващия Изпълком аз ще си повторя предложението пред колегите. Трябва да се гласува и да се направи предложение пред сегашно или бъдещо правителство. Трябва да се промени философията на финансиране на спортните клубове, в частност на футболните. Трябва да е ясно финансирането, ако човек иска да дава пари. Това, което зависи от нас, ние го правим. Това, което не зависи от нас, няма как да изисквате да го правим. Ние не можем да правим стадиони, не можем да правим всичките неща, които се изискват от УЕФА - лицензи и прочие.", каза Лечков.

Снимка: Lap.bg

"На редовния Kонгрес ще имат време да изложат идеите си. Трябва oбаче да се обърнем към хората. Знаем, че много не ни харесват. Спекулираше се много, че има клубове, които не съществуват, са гласували. Сега вече с новия закон през министерството са получили лиценз и става ясно, че клубовете са били толкова, колкото са гласували на последния Конгрес. Трябва да си спечелят гласоподавателите. Не е изненадващо, че 350 клуба са подкрепили Михайлов. Аз ви го казах от самото начало."

Вчера (27 април) своята президентска кандидатура за вече отменения конгрес заяви бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" и националния отбор Димитър Бербатов, а преди това желание да участват в конгреса изказаха преди това президентът на "Марица" Пловдив Христо Христов и бившият собственик на "Нефтохимик" Христо Порточанов.