на живо

Лечков: Решенията на Изпълкома са нелегитими (ВИДЕО)

Няма как да ме свалят, не може да насрочват конгрес, категоричен е героят от Мондиал 1994

Лечков: Решенията на Изпълкома са нелегитими (ВИДЕО)

Йордан Лечков вече не е първи вицепрезидент към БФС, стана ясно след Изпълкома на БФС. Самият той обаче заяви пред журналистите, че решенията, взети на днешното заседание, са нелегитимни.

Според него временният президент и Изпълкомът не могат да свикат извънреден конгрес.

"Така или иначе аз съм подал жалба в съда за решенията на предишния Изпълком. Оттук нататък няма какво да коментирам повече. Не виждам да създавам напрежение във футболния съюз. На 14 октомври се случи нещо на мача с Англия, но никой не говори за това. Не се сещам да има някакви резултати. На 18 октомври пак се случиха някои неща, има проверка на държавата, нека си свърши работата. Има 10-дневно производство", започна Лечков.

"Има си ред, виждате колко време запазих мълчание. Сега се явявам пред вас, оттук нататък свободно мога да си говоря. Нито дума не съм казала против нито един колега, нито срещу футболисти. Мога да ви посъветвам да се обърнете към устава, има си ред. Днешното решение е нелегитимно. Конгресът не може да бъде свикан от временния Изпълком", категоричен е той.

"Конгрес има два начина да бъде свикан - на първо място от клубовете. Имал съм среща с клубовете и те казват, че няма да приемат оставката на Борислав Михайлов. Не можах да разбера кой иска конгрес. Трябва да се похарчат 500 000 лева за свикването на конгрес. Това, което се прави, се извършва по неправилен начин. Този конгрес няма как да бъде свикан от този временен президент и този Изпълком. Без да търся конспирация, предния път обезглавихме Балъков, днес Лечков, а после - Костадинов. Трябваше да се концентираме върху баражите и след това да мислим за конгрес. Смятам, че колегите правят грешка след грешка. Искам конгресът да бъде редовен. Само съдът ще реши кой крив и кой прав".

"Нека попитам къде са проблемите? Имаме национален отбор, който в крайна сметка играеше добре при Петър Хубчев. Отборът ще играе квалификация. Все пак имаме някаква надежда. Чисто финансово сме изрядни. Мога да кажа, че след световното в Щатите се чувствах точно в такава враждебна обстановка. Аз съм я преживял и надживял".

"По устав трябваше първият вицепрезидент да поеме властта и всичко щеше да бъде по реда на нещата. Аз не съм се подписвал и другите колеги също", добави Лечков.