на живо

Лечков: Смяната на Дерменджиев не стои на дневен ред

"Нека първо си видим вътрешното първенство", дългогодишният вицепрезидент на Българския футболен съюз

Лечков: Смяната на Дерменджиев не стои на дневен ред

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз в оставка - Йордан Лечков, заяви, че смяна на националния селекционер Георги Дерменджиев не стои на дневен ред.

Под негово ръководство "лъвовете" имат само 1 победа в официален мач (над Чехия в мач без значение в квалификациите за европейско първенство), 1 равенство срещу Република Ирландия и 5 загуби. Те не успяха да се класират за първенството на Стария континент и има реален шанс да изпаднат отново в трета дивизия на Лигата на нациите.

Днес (15 ноември) националният отбор загуби от Финландия с 1:2. 

"Смяна на Георги Дерменджиев не е на дневен ред, дайте да не го коментираме това нещо. Този въпрос на стои на дневен ред въобще. Реално Финландия с нищо не ни превъзхожда. Два удара - два гола. Треньорите да направят анализи и да посочат грешките. Равностойни отбори. Можеше да е 2:2, но изпуснахме дузпата. Имаме и болни от COVID-19, това е реалността", заяви Лечков след срещата.

Снимка: Lap.bg

Той сравни българския тим с този на Северна Македония, който ще играе на европейско първенство през 2021 г. Като преимущество на югозападните ни съседи Лечков изтъкна факта, че много от футболистите им играят в големи европейски първенства.

"Казах преди 10 години, нека си видим си видим вътрешното първенство, да видим мачовете сряда и събота, кои българи играят, вижте Северна Македония, къде играят те, къде играят нашите момчета. Винаги съм казвал, че нашите трябва да покажат най-доброто от себе си. Прекалено може би много сме се радвали, вдигнахме летвата, но да не се връщаме толкова назад", заяви той  добави:

Снимка: Lap.bg

"Безкрайно ми е мъчно, трябва да имаме силно вътрешно първенство. Все по-малко имат желание младите за спорт, това е положението, всички сме виновни, дали аз, дали вие сте... Това е".