на живо

Легенда на Босна и Херцеговина скочи на Ивайло Петев

Асмир Бегович нападна ръководството на футболната федерация

БГНЕС

Заформя се скандал в Босна и Херцеговина около националния отбор. Вратарят Асмир Бегович нападна ръководството на местната федерация и селекционера Ивайло Петев, наричайки ги "престъпници".

Гневната реакция на Бегович е заради празните трибуни на стадион "Билино поле" по време на приятелския мач между Босна и Херцеговина и Кувейт.

Местният журналист Саша Ибрул сподели снимка в "Туитър" и написа: "Колко тъжен момент за босненския футбол. Благодарение на страхотната работа във футболната федерация в последните години, стигнахме до момента, в който никой не се интересува от националния ни отбор".

Минути по-късно Асмир Бегович сподели мнението на журналиста и допълни: "Правилно. Водени от престъпници. Вицо (б. ред. - президент на федерацията), Миске (б. ред. - Звездан Мисимович, бивш футболист), Петев и група агенти. Вместо да бъдем футболен отбор, който обединява нацията, ние се превърнахме в страница в eBay, за да пълним джобовете на престъпници. Заповядайте..."

Босна и Херцеговина спечели с 1:0, а това бе първа победа за тима от 656 дни насам. Очаквано след мача журналистите се интересуваха от реакцията на Петев, който не беше запознат с всички детайли тогава, но коментира лаконично: Не знам и ще бъде срамно да обръщам внимание на това", каза той с усмивка.