на живо

Легенди на ЦСКА поздравиха феновете по случай рождения ден (ВИДЕО)

Клубът става на 73

ЦСКА на 73! Днес клубът празнува своя рожден ден, а поздравленията започнаха още в полунощ. Най-голямата легенда на "червените" и българския футбол - Христо Стоичков, поздрави специално "армейците" по случай празника с видеопослание, качено в социалните мрежи.

Инициативите по случай празника продължиха и тази сутрин на "Българска армия", a при една от тях фенове на ЦСКА организираха поднасяне на венци на 10 легендарни футболисти на клуба.

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев честити на всички, които обичат клуба. "Честит празник на всички цесекари и на всички журналисти, които имат симпатии към футбола. Надявам се, че цяла България знае за този празник. През годините с много от известните отбори сме се срещали и дори и днес ще имат спомени от ЦСКА, ЦДНА преди нас, след това Септемврийско, Червено знаме, това всичко е под едно име - ЦСКА София, където е оставил добри следи в цяла Европа, дори извън Европа за името ЦСКА", коментира Пенев.

А легендарният вратар на "армейците" Георги Велинов заяви, че очаква победа във финала за Купата на България срещу "Арда".

"Аз съм бил винаги оптимист. Освен победа нищо друго не очаквам. Надявам се феновете да празнуват днес празника и на 19 май отново да бъдат щастливи. Любо Пенев знае какво трябва да направи на финала. Ние може да кажем единствено, че искаме победа. Тежък мач ще е, но ЦСКА си е ЦСКА", каза още Георги Велинов.