на живо

Легендите на ЦСКА: Ние сме повече от отбор! Да го покажем с действия! (ВИДЕО)

Пенев, Велинов и Марков призоваха феновете да се включат в благотворителна инициатива

Lap.bg

В ЦСКА преследват победи, но не само на футболния терен, а и на арената на добрината.

Преди мача с "Рома" от груповата фаза на Лига Европа на 10 декември, "червените" стартираха кампания за продажба на виртуални билети за домакинствата на тима. Всички приходи от тях ще отидат за закупуване на респираторни апарати, които ще бъдат дарени на нуждаещите се болници. 

След като футболистите отправиха призив към феновете да се включат в благородната инициатива, този път е ред на легендите. Димитър Пенев (7-кратен шампион на България с "червените" като футболист и 3-кратен като треньор, извел националния тим до четвъртото място на световното първенство през 1994 г.), Георги Велинов - Джони (6-кратен шампион на България с ЦСКА) и Пламен Марков (5-кратен шампион на България с ЦСКА) се обърнаха към привържениците, за да им кажат, че ЦСКА е повече от отбор.

"Велик е този отбор, който поставя човечността пред трофеите. Велик е този, който защитава благородна кауза толкова яростно, колкото емблемата на терена. Велик е ЦСКА, защото е повече от отбор", заявиха тримата в кратко видео.

Снимка: Lap.bg

Феновете могат да се включат в кампанията, като закупят пропуски за дербито с "Левски" на 18 декември. Те са на цени 10, 50 и 100 лв. и не дават право на присъствие на трибуните, тъй като спортните събития у нас се провеждат без публика заради пандемията от коронавирус.