на живо

Бонучи: Италия винаги играе трудно в София (ВИДЕО)

"Това, което ни притеснява, е колективът на България"

Getty Images

Защитникът на италианския национален отбор Леонардо Бонучи заяви, че "Скуадра адзура" не може да си позволи подценяване на България, тъй като в София се играе трудно. Бранителят на "Ювентус" отчете и доброто представяне на "лъвовете" през втората част срещу Швейцария (1:3).

България посреща Италия утре от 21:45 ч. на ст. "Васил Левски" в столицата, а двубоят е втори за двата тима от квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 г. Италия стартира пресявките с успех с 2:0 като домакин на Северна Ирландия.

Снимка: Getty Images

"България показа срещу Швейцария през второто полувреме, че може да затрудни. Италия винаги играе трудно тук, но ние сме дошли, за да постигнем своето и ще търсим нов успех. Със сигурност няма да е лесно обаче.", каза Бонучи.

"Няма специален футболист, когото да отлича. Гледахме видео на България. Това, което повече ни притеснява, е техният колектив. Видяхме, че България има потенциал."

Снимка: БГНЕС

"Вчера се взе решение Джорджо Киелини да не пътува. Със сигурност той ще ни липсва, но нашият отбор в момента е добре сработен.", коментира опитният бранител.

Последната победа на България срещу Италия е с 2:1 в приятелски мач през 1991 г. Това е един от двата успеха за "лъвовете" като домакини на този съперник. В официален мач тимът ни не е побеждавал италианския от 1968 г., когато печелим с 3:2 в европейска квалификация. "Скуадра адзура" продължава да преследва първи успех при гостуване у нас.