на живо

Леонардо Бонучи с прочувствено писмо за сбогом с „Ювентус”

В него няма нито дума за наставника на шампиона Масимилиано Алегри

Снимка: Getty Images

Новият централен защитник и капитан на „Милан” Леонардо Бонучи реши да се сбогува подобаващо с досегашния си тим „Ювентус”. С „бианконерите” Бонучи завоюва шест титли от Серия „А” и още куп трофеи.

Сега обаче бранителят избра друг път. Медиите в Италия усилено твърдят, че голяма роля в решението на Бонучи да премине в „Милан” след трансфер за 40 млн. евро е конфликт с треньора на „Юве” Масимилиано Алегри и с бившия му колега в тима – Андреа Бардзали.

Снимка: Getty Images

Каквото и да се е случило обаче 7-те сезона в Торино явно са оставили отпечатък в сърцето на 30-годишният Бонучи, който чрез специално послание в италианския вестник „Газета дело Спорт” си взе сбогом с „Ювентус”.

То гласи:

"Изминаха седем сезона, седем сезона на победи и сбъднати мечти, на израстване, реализирано благодарение на изключителната ми връзка с целия клуб „Юве”. Шест титли на Италия, всички преживени и извоювани с много борба. Естествено, изпитвам голямо съжаление, че не успяхме да спечелим Шампионската лига, но по-силна е гордостта от постигнатия успех и от това, че бях част от огромното семейство на „Юве”.

Винаги съм давал всичко от себе си. Така беше до самия край. Получих, дадох и научих. Днес, обръщайки се назад, виждам, че това все още е една чудесна история, която заслужава да завърши с пълно уважение и обич, без да остава негативна следа върху всичко, което преживяхме с клуба, с капитана, моите съотборници и феновете.

Една удивителна история. Благодаря ти за всичко, Юве!"

Капитанът на "Ювентус" Джанлуиджи Буфон, който заема специално място в писмото на Бонучи, също изпрати кратко послание към своя колега и приятел чрез профилите си в социалните мрежи:

 

"Съотборници и спътници. Извървяхме един път заедно. Един печеливш път. Желая ти най-доброто занапред, но ще ми липсваш...", написа 39-годишният номер 1 на "Юве" Джанлуиджи Буфон.