на живо

Леонардо Жардим наследи Анри начело на "Монако"

Португалецът ще се бори с кризата в тима, който направи шампион през 2017 г.

Getty Images

Португалският треньор Леонардо Жардим ще замени легендарния футболист Тиери Анри начело на "Монако". Това обявиха от клуба в официалния си сайт. 

Жардим се завръща начело на тима, след като води отбора от 2014 до 2018 г. Той бе треньор на монегаските и при последния голям успех - спечелването на титлата на Франция през 2017 г. През същия сезон отборът игра на полуфинал в Шампионската лига.

Докато бе треньор на отбора, Жардим записа 127 победи, 51 равенства и 55 загуби в 233 мача.

Новият му договор с "Монако" е за 2 години и половина.

На поста Жардим ще наследи легендарния футболист на монегаските Тиери Анри. Световният шампион от 1998 г. и европейски първенец от 2000 г. бе назначен, за да се справи с кризата в тима през октомври 2018 г. Той води отбора в 20 мача, в които записа само 5 победи. "Монако" остава в зоната на изпадащите във френската Лига 1 и е на 19-о място.

Преди дни от тима заявиха, че ограничават правомощията на французина, а днес той вече е без отбор. 

"От първия ден работих с голямо желание и в пълно разбиране с философията на клуба. Благодаря за тази възможност, макар че приключението ми тук беше кратко. Вярвам във всички играчи и съм убеден, че с моя наследник "Монако" ще има по-добра втора половина на сезона", написа Анри в социалните мрежи.