на живо

Леонардо Жардим: Трябва да продължим да вярваме, че имаме шансове за финала

"Мбапе трябва да се научи сам да си създава свободни пространства", не пести критики специалистът

Getty Images

Въпреки поражението с 0:2 пред собствена публика в първия мач от полуфиналите на Шампионска лига срещу "Ювентус", треньорът на "Монако" Леонардо Жардим заяви, че футболистите му трябва да продължат да вярват, че на реванша могат да постигнат резултат, който да ги класира за финал.

"Сега ще ни бъде доста трудно, но трябва да продължим да вярваме в шансовете си за достигане до финал. Най-добрата ни възможност е първо да победим "Нанси". Това е важен мач в "Лига 1" и ще ни даде увереност преди гостуването в Торино", категоричен е специалистът. 

Жардим не спести критики за своята звезда Килиан Мбапе. 18-годишният голмайстор не успя да се представи на ниво в срещата. 

"Смятам, че "Ювентус" доминираше в първите 15 минути, но след това бяхме равностойни. Отборът се представи добре и поздравявам играчите ми. Но такъв е футболът. За никой не е лесно да играе срещу "Юве". Килиан Мбапе не можеше да намери свободни пространства. Той трябва да се научи сам да си ги създава, когато те липсват. Освен това Буфон направи две страхотни спасявания, които бяха решаващи за успеха на "Ювентус", заяви Жардим след последния съдийски сигнал.

Реваншът между "Ювентус" и "Монако" е на 9 май и ще бъде предаван пряко по bTV Action от 21:00 ч.