на живо

"Лестър" е отборът на годината, Клаудио Раниери взе наградата за треньор

Шампионът на Англия с два престижни приза от церемонията на Би Би Си

Шампионът на Англия „Лестър” беше избран за отбор на 2016 г. на церемония по връчване на наградите на Би Би Си в Бирмингам. Мениджърът на „лисиците” Клаудио Раниери пък логично беше избран за наставник на годината.

Италианецът спечели първия си трофей от първенство в иначе богатата си откъм успехи кариери. Триумфът дойде, след като „Лестър” започна кампанията с коефициент 5000 да стане шампион, но в крайна сметка го стори за първи път в историята на клуба. Клаудио Раниери създаде непоколебим отбор, който записа 23 победи, 12 равенства, 3 загуби.

Обратно на всякакви очаквания след удивително представяне на Джейми Варди, Рияд Марез, Уес Морган и компания в началото на април „лисиците” бяха на върха на Висшата лига с цели 7 точки преднина . Точно една година по-рано тимът беше последен в класирането на седем точки от 17-ото място и спасението от изпадане.

В настоящия сезон "Лестър" не се справя толкова впечатляващо, но пък приказката се пренесе извън Англия. Тимът на Раниери вече си гарантира място на 1/8-финалите в най-престижния клубен турнир - Шампионската лига, където ще срещне носителя на трофея от Лига Европа "Севиля".

Олимпиецът с най-много медали в историята (23) – плувецът Майкъл Фелпс си направи снимка за спомен с „Лестър” след като от своя страна взе наградата за цялостен принос към спорта.

Припомняме ви красноречивото видео с радостта на шампионите на Англия, когато разбраха, че няма кой да ги измести от върха за сезон 2015/16: