на живо

"Лестър" не се предаде до края, но "Атлетико" е на полуфинал (ВИДЕО)

Испанският тим отново е в сред най-добрите четири в Шампионската лига

"Атлетико" Мадрид се класира за полуфиналите на Шампионската лига за трети път в последните четири сезона. На четвъртфиналите "червено-белите" елиминираха английския шампион "Лестър" с общ резултат 2:1, след като реваншът на стадион "Кинг Пауър" завърши 1:1. В първия двубой мадридският тим спечели с 1:0 и отново е сред най-добрите четири в турнира, както бе и през сезон 2015/16. "Дюшекчиите" отстраниха "Лестър" в елиминационен сблъсък в два мача за трети път в историята след успехите над англичаните през сезон 1997/98 и 1961/62. 

Скъпоценният гол на чужд терен за "Атлетико" отбеляза Саул Нигес. 22-годишният полузащитник бе точен в 26-ата минута и вече има 6 попадения на своята сметка за сезона, три от тях в Шампионската лига. Саул се разписа с прецизен удар с глава, след отлично центриране на Филипе Луис. Това бе първият гол, който "Лестър" получава в последните си 4 домакински мача, а "дюшекчиите" вкараха поне веднъж в седми пореден двубой от всички турнири.

Освен с гола, през първото полувреме гостите впечатлиха и с цялостната си игра, като не позволиха на "лисиците" да използват страхотната подкрепа на близо 30 хиляди свои фенове по трибуните и да натиснат в търсене на ранен гол.

Снимка: БГНЕС

През второто полувреме обаче ситуацията на терена се промени коренно. Причината - две смени, които направи мениджърът на "Лестър" Крейг Шекспир веднага след почивката. На терена се появиха левият бек Бен Чилуел и нападателят Леонардо Уйоа, а домакините започнаха да играят с директни подавания в наказателното поле на съперника.

Високите топки затрудниха стабилната защита на "червено-белите", а в 61-ата минута, след пореден карамбол в наказателното поле, Джейми Варди бе на най-точната позиция и изравни резултата в реванша - 1:1. Нападателят на "лисиците" отбеляза 14-я си гол за сезона и вдъхна нови сили, както на съотборниците си, така и на феновете.

В следващите минути "Лестър" продължи хаотичния натиск и стигна до отлични шансове, но удари на Уйоа и Варди бяха блокирани пред голлинията. В края на двубоя "лисиците" изчерпаха физическите си сили и "Атлетико" завърши срещата без затруднения, осигурявайки си продължаване напред за 17-ти пореден път в европейските клубни турнири, след като печели като домакин първата среща от елиминационен сблъсък.

Тимът на Диего Симеоне също така вече няма поражение в 11 последователни двубоя от всички турнири, а също така не е допускал поражение в 13 поредни гостувания.

"Лестър" отпада от Шампионската лига след страхотна кампания, в която достигна четвъртфиналите при дебюта си в надпреварата. В общо 10 двубоя английският шампион записа 5 победи, 2 равенства и 3 загуби. "Лисиците" са в негативна серия от 4 поредни срещи без успех във всички турнири.