на живо

Левандовски се разбрал с "Барселона"?

Предлагат 4-годишен договор на полския нападател

Reuters

Роберт Левандовски се е разбрал с "Барселона", твърдят няколко медии в Испания и Италия. Каталунският гранд е готов да привлече голмайстора на "Байерн" Мюнхен през лятото с договор за четири години - до 2026-а.

На "Камп Ноу" не крият желанието си да привлекат Арлинг Холанд, който е силно желан от Шави. Норвежецът обаче е много скъп. Трансферът му ще излезе около 300 млн. евро, а "Барселона" е в незавидна финансова ситуация, която не позволява подобни харчове. Именно затова клубът се е насочил към много по-евтиния в момента Левандовски, чийто контракт с "Байерн" изтича следващото лято.

Снимка: Getty Images

От "Барса" следят и ситуацията с Килиан Мбапе, който вече не изглежда толкова сигурен за "Реал" Мадрид.

Полският национал, който ще навърши 34 години през лятото, отново е неудържим с екипа на баварците. През сезона е реализирал общо 45 попадения в 37 мача.

Левандовски играе за "Байерн" от 2014 година насам, като до момента има 339 гола за германския колос, с които е помогнал за седем титли на страната, три Купи и и пет Суперкупи, един триумф в Шампионската лига, както и по един в Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.