на живо

Левандовски: Тази награда принадлежи на всички в "Байерн"

"Няма значение колко купи и награди съм спечелил, винаги ще искам още"

Getty Images

Избраният за №1 на ФИФА за 2020 г. Роберт Левандовски, заяви че спечелената от него награда е на всички в клубния му отбор "Байерн", с който полякът постигна требъл през миналия сезон, триумфирайки в Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига.

Голмайсторът на баварския колос се пребори за престижния приз в конкуренцията на Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

"Изпитвам огромна радост. Щастлив съм и се гордея с постигнатото. Това е велик ден не само за мен, но и за съотборниците ми и за клуба. Наградата принадлежи на всички тях и на треньорите, на всички в "Байерн". Чувството е фантастично", сподели Левандовски.

"Толкова години се трудих усърдно. 2020-а беше сензационна. Винаги е трудно да останеш на върха, но ние се стремим точно към това. Надявам се да играя още дълго. В отлична форма съм и не мисля за края на кариерата си. Големите очаквания не ме плашат, искам да продължа да съм сред най-добрите."

Снимка: Getty Images

"Няма значение колко купи и награди съм спечелил, винаги ще искам още. Вече съм си поставил следващите цели. Такъв е манталитетът ми, както и на целия отбор. Надявам се да отпразнуваме следващия трофей с феновете."

"Меси и Роналдо играят на най-високо ниво от много време, а сега аз получих наградата, което доказва, че усилията се отплащат. Ще ми трябва време, за да го осъзная. Тази вечер със сигурност ще ми е трудно да заспя", коментира голмайсторът на "Байерн".