на живо

Левандовски задмина Герд Мюлер в тъжен ден за "Вердер"

"Бременските музиканти" изпаднаха от Бундеслигата за първи път от 1980 г.

Роберт Левандовски успя! Полският нападател на "Байерн" Мюнхен подобри 49-годишния рекорд на великия Герд Мюлер по голове в рамките на един сезон от германската Бундеслигата.

Лева трябваше да чака до 90' на двубоя срещу "Аугсбург" от последния 34-и кръг, за да запише името си в историята със златни букви, реализирайки своето попадение №41 през настоящата кампания. С него той оформи крайното 5:2 за шампионите на "Алианц Арена".

Баварците поведоха в 9' след автогол на Джефри Гауелеу, а Серж Гнабри удвои в 23'. Впоследствие Мануел Нойер спаси дузпа на Даниел Калиджури (29') от "Аугсбург", преди Йосуа Кимих (33') и Кингсли Коман (43') да покачат на 4:0 до почивката.

Гостите намалиха изоставането си до 2:4 чрез Андре Хан (67') и Флориан Нидерлехнер (72'). В края на двубоя дойде моментът на Левандовски.

Радост за голмайстора на "Байерн", но и тъга за "Вердер", за който играе Илия Груев-младши. Родният талант не бе в групата на "бременските музиканти", а тимът му изпадна от елита. "Вердер" ще играе във Втора Бундеслига за първи път от сезон 1980/81.

Днес отборът на Томас Шааф отстъпи с 2:4 като домакин на "Борусия" Мьонхенгладбах и завърши на предпоследното 17-о място. "Кьолн" ще играе плейоф за място в елита, след като спечели с 1:0 срещу закотвения на дъното "Шалке".

Последният кръг все пак не бе съвсем кошмарен за фамилия Груеви. "Арминия" Билефелд, чийто помощник-треньор е Илия Груев-старши, оцеля благодарение на успех с 2:0 като гост над "Щутгарт".