на живо

"Левски" ще се бори не само с АЕК, но и с жегата

"Сините" откриват българската кампания в Лига Европа

Lap.bg

Предстои една важна вечер за българския футбол. Четири отбора от Първа лига ще играят в Лига Европа. "Лудогорец", ЦСКА, "Левски" и "Локомотив" Пловдив излизат за първите си срещи от втория квалификационен кръг.

Първи на терена ще излезе отборът на "Левски", който гостува в Кипър на АЕК Ларнака. Срещата започва в 18:30 ч. българско време. "Сините" ще се опитат да постигнат добър резултат срещу коравия съперник.

"С когото и да играем фаворит са нашите футболисти. Уважаваме всички съперници, но фаворити са тези момчета, които са тук. Познаваме достатъчно добре целия отбор на АЕК", каза Хубчев преди мача.

Снимка: Lap.bg

"Левски" показа добро лице в първия кръг срещу "Ружомберок", когато записа две победи с по 2:0. Сега обаче "сините" ще трябва да се справят и с още фактор - жегата. Очаква се температурата в началото на мача да бъде 32 градуса, а да се усеща като 37. Това със сигурност ще наклони везните в полза на домакините.

В навечерието на двубоя "сините" се подсилиха с двама офанзивни играчи - Насиру Мохамед, който получи картотека и ще бъде на разположение на Хубчев довечера, и Найджъл Робърта, който обаче остана в София.

Миналият сезон АЕК игра в групите на Лига Европа заедно с "Лудогорец", но двата тима така и не успяха да се победят.

Футболистите на "Левски" ще бъде подкрепени от солидна агитка. Николай Михайлов, който бе играч на "Омония", сподели при заминаването, че няма защо да се притесняват от атмосферата на стадиона, тъй като феновете на домакините са като "детска играчка" в сравнение със запалянковците на "Левски".