на живо

"Левски" аут от Европа, ако не намери 2,2 млн. лв. до утре (ВИДЕО)

Това заяви изпълнителният директор на клуба Павел Колев

"Левски" се нуждае от 2,2 млн. лв. до утре, а ако не ги намери, най-вероятно ще бъде изваден от евротурнирите. Това заяви изпълнителният директор на "сините" Павел Колев след срещата на новия Управителен съвет с организираните фенове, продължила над 3 часа и половина.

“Няма нищо обнадеждаващо във финансовата ситуация на клуба. Приходната част се формира изцяло от даренията на хората и продажби в магазините. Надяваме се в някакъв момент да можем да реализираме приходи от билети, но на този етап изглежда имагинерно.", започна Колев.

"Търсим 2,2 млн. лв., за да покрием задължения към персонала. До утре вечерта са необходими, но не вярвам, че може да се случи до края на седмицата. Ако не се случи, ще декларираме пред УЕФА, че имаме задължения - към играчи, персонал и два клуба. Ще чакаме решение от УЕФА, което най-вероятно ще е наказание за "Левски" да не играе в Европа за следващите една или две години, в които се класира. Като, разбира се, ще има срок, в който ние ще имаме възможност да погасим тези задължения. Ако го направим навреме, това наказание ще отпадне, ще бъде предварителна мярка."

"Водим разговори и има интерес за трансфери към наши играчи, но до утре няма да стане. Разговорите са за сделки, които могат да се осъществят през август.”, допълни изпълнителният директор на "Левски".

Тагове: