на живо

"Левски" без единствения нов на първа тренировка (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Илиян Мицански разтрогна, Мики Орачев - преотстъпен

"Левски" започна подготовка без единственото си ново попълнение за зимния трансферен прозорец - Амаду Сукуна и боледуващите Георги Костадинов и Ивайло Найденов. Треньорът на "сините" - Елин Топузаков, разкри, че клубът е разтрогнал с Илиян Мицански по взаимно съгласие, а Мики Орачев ще бъде преотстъпен на друг клуб. 

"Изходящата селекционна политика много зависи от това каква ще бъде входящата. Аз не искам да се разделям с абсолютно никой, ако нямам по-качествен заместник. Според възможностите какво може да вземем, ще мислим относно изходящата част от селекционната ни политика. В защитната линия имаме някои постове, които трябва да бъдат подсилени, имам нужда и от външни атакуващи халфове. В средата на терена има стабилност, но ако имаме възможност да вземем добър футболист, това няма да ни притеснява", заяви наставникът преди да изведе футболистите си на помощния терен на стадион "Георги Аспарухов".

Снимка: Lap.bg

Топузаков е категоричен, че главната цел на треньорския щаб, към който се присъединява и 33-годишният Цветомир Валериев, е футболистите му да бъдат в добра физическа форма.

"Всеки един треньор иска да има окомплектован състав, когато започва подготовката, за да може да направим пълноценен тренировъчен процес. Нормално е българските треньори да се съобразяваме с българската действителност. Иска ми се от първия ден да сме с окомплектован състав, но особено през зимния период е по-трудно с привличането на нови футболисти. За мен най-главната цел е отборът да бъде много добре физически подготвен. Върху това ще работим от самото начало на подготовката. Трябва да бъдем на топ ниво. Във втория етап ще работим повече върху тактиката и различните схеми на игра. Дори и в контролите няма да се влияем от резултатите, а ще се стремим да усъвършенстваме това, което тренираме", разкри наставникът на "сините".

Снимка: Lap.bg

"Левски" ще проведе първата част от подготовката си в България, а на 10 януари тимът ще замине за Кипър, където ще изиграе няколко контроли.

Програмата на "Левски":
20.01. контрола срещу Виторул (Румъния)
29.01. контрола срещу Уйпещ (Унгария)
02.02. преговорите продължават
05.02. контрола срещу Теплице (Чехия)
08.02 контрола срещу Партизан (Сърбия)