на живо

Левски чака двама нападатели на лагера в Анталия (ВИДЕО)

"Сините" заминаха за Турция с 22-ма футболисти, Георги Иванов призова за спокойствие

Камерунецът Джъстин Менголо трябва да премине медицински прегледи по-късно днес и до края на седмицата официално да стане футболист на Левски. Въпреки проблемите с документите на 22-годишния нападател, които през септември миналата година провалиха вече обявения му трансфер в норвежкия Стабек, спортният директор на "сините" Георги Иванов е уверен, че ситуацията няма да се повтори.

Освен Менголо, в Анталия към състава на Стойчо Стоев трябва да се присъедини още един атакуващ футболист.

"Ще намерим нов централен нападател, при това качествен. Старши треньорът, както и вие, журналистите, трябва да бъдете спокойни и да не давате толкова голям зор. Чакаме положителен отговор от двама офанзивни играчи. Тези, които харесахме досега и искахме да привлечем, получиха по-добри финансови предложения от други клубове и отклониха офертата ни. Всяко прибързано решение може да бъде грешка", заяви Иванов.

Призивът му за спокойствие около последните компоненти от селекцията обаче не е споделян от треньора Стойчо Стоев.

"Ясно е, че ще привлечем централен нападател, но проблемът е, че вече закъсняваме с това привличане. Не знам дали съм претенциозен, но искам този централен нападател, който на мен ми харесва и ще пасне на стила на отбора и ще помогне.", коментира специалистът.

Снимка: БГНЕС

От началото на годината Левски привлече четирима нова футболисти, сред които и централният защитник на националния отбор Александър Александров.

"Атмосферата в отбора е уникална. В състава има доста чужденци и млади футболисти, но мисля, че настроението в съблекалнята е много добро", сподели бившият бранител на Лудогорец.

Левски ще изиграе седем контроли в Анталия. Съперниците в шест от тях вече са ясни - това са Тобол, Волин Луцк, Виторул Констанца, Бърно, Домжале и Спартак Миява. Продължава търсенето на опонент за мач на 26 януари, а лагерът ще продължи до 12 февруари.

Снимка: bTV