на живо

"Левски" - ЦСКА: Първи епизод, без право на грешки

Дербито е от 13 ч.

Lap.bg

Дербито между ЦСКА и "Левски" ще сложи край на редовния сезон в Първа лига. Двата големи съперника се изправят един срещу друг в 26-ия кръг, преди старта на плейофите.

Днешният сблъсък от 13 ч. на Националния стадион "Васил Левски" е първият от общо пет в рамките на около месец.

"Червени" и "сини" са съответно втори и трети във временното класиране. И двата тима нямат право на грешки, ако искат да останат в борбата за титлата. ЦСКА е на три точки зад шампиона "Лудогорец", докато "Левски" е на 10 зад "армейците". Междувременно четвъртият - "Берое", е само на пет пункта зад "сините".

Снимка: Lap.bg

Символичните домакини имат 4 победи и 1 равенство от началото на 2018 г., но част от срещите бяха спечелени трудно с голове в последните минути. 

Играчите на Делио Роси започнаха годината с 3 победи, но имат 2 равенства в последните два кръга и далеч не оправдават очакванията на феновете си. 

Снимка: Lap.bg

Предишният мач между ЦСКА и "Левски" на 21 октомври 2017 г. завърши при резултат 2:2. Тогава "сините" поведоха с гол на Давид Яблонски, но ЦСКА обърна до почивката с попадения на Тиаго Родригес. През втората част Роман Прохазка оформи крайния резултат.