на живо

Левски е на четвъртфинал за Купата

"Сините" не срещнаха проблеми при гостуването си на Несебър

БГНЕС

Отборът на Левски се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на България след победа като гост на Несебър с 1:3. „Сините” не срещнаха никакви проблеми и още до 28-мата минута водеха с 0:3 след две попадения на Божидар Краев и едно на Мигел Бедоя.

Въпреки многото промени в състава, гостите поведоха още в 13-тата минута с гол на Краев, който засече топката във врата на домакините от непосредствена близост след центриране на Умар Диаби. Младата надежда на „сините” бе в основата и на втория гол, паднал в 27-мата минута. Той видя включилия се на скорост Мигел Бедоя и му подаде, като испанецът стреля силно с левия крак, реализирайки под гредата. Третото попадение за гостите не закъсня, а негов автор отново бе Краев. Талантът бе изведен отдясно в наказателното поле от Де Нойер, стреля от движение и технично прати топката в далечния ъгъл на Росен Андонов.

Домакините успяха да върнат един гол чрез капитана си Николай Костов, който се разписа в 32-рата минута след перфектно изпълнен пряк свободен удар.

Така Левски се присъединява към тимовете на ЦСКА, Литекс, Черно море и Созопол, които вчера се класираха за четвъртфиналите от турнира.

В оставащите три срещи от осминафиналите Локомотив (Пловдив) приема Монтана, шампионът на България Лудогорец гостува на Локомотив (Горна Оряховица), а Берое посреща Банско в Стара Загора.

Жребият за следващата фаза ще бъде изтеглен на 3 ноември (вторник). Четвъртфиналните двубои отново ще са в един мач, а домакин ще бъде отбора, който е изтеглен първи.