на живо

Павел Колев пред bTV: "Левски" погаси задълженията към УЕФА

"Сините" с гарантиран евролиценз

Lap.bg

Ръководството на "Левски" погаси задълженията си и плати глобата в размер на 100 хиляди евро, която бе наложена от УЕФА, съобщи изпълнителният директор на "сините" Павел Колев пред bTV.

Така клубът си гарантира участие в европейските клубни турнири, ако се класира.

"ПФК "Левски" има удоволствието да Ви съобщи, че всички необходими и дължими плащания по процедурата за лицензиране за участие в европейските клубни турнири на УЕФА бяха извършени в срок. Клубът продължава съвместната си работа с УЕФА по оформяне на документацията, с която да преодолее заплахата от наказание заради нарушаване на правилника за "Финансов феърплей". ПФК "Левски" ще действа по предварително начертания план за стабилизиране и оздравяване на клуба, така че отборът да носи радост на верните си и многобройни привърженици.", се казва в съобщение на официалния сайт на "сините".

Преди Коледа стана ясно, че "Левски" няма да има право да играе в евротурнирите на УЕФА през сезон 2019/20 или 2020/21, освен ако не плати до 28 февруари 2019 година сумите, определени като просрочени задължения към 30 септември 2018 година. Освен това "сините" бяха глобени и с 100 000 лв.

Просрочените задължения, които трябваше да се платят, бяха в размер на малко над 2 милиона лева. Те включваха задължения към Националната агенция за приходите (НАП) на стойност 700 000 евро. По сметките на футболисти и треньори трябваше да бъдат преведени 290 000 евро, а 50 000 евро към друг клуб.