на живо

"Левски" измъкна важна точка от "Лудогорец" след драма в края

2:2 в дербито на кръга, "орлите" вдигнаха титлата

Lap.bg

"Лудогорец" и "Левски" поделиха точките в среща от 34-ия кръг на Първа лига, завършвайки 2:2. "Сините" измъкнаха важна точка в битката за 3-ото място и класиране за Лига Европа. "Левски" прояви характер и изравни две минути преди края с гол на Кабрал, след като Аймен Белаид си вкара автогол.

На почивката между двете полувремена бяха наградени юношите (старша възраст) на "орлите", които вчера спечелиха титлата в Елитната група до 19 години. Отделно бяха отличени и най-големите таланти в школата на клуба.

"Лудогорец" започна мача много атакуващо и още в 3-ата минута Аймен Белаид удари горната гледа на собствената си врата след пробив и остро центриране на Върджил Мисиджан. Само две минути по-късно домакините поведоха в резултата с гол на Клаудиу Кешерю от дузпа. Тя беше спечелена от Натанаел Пимента, който преодоля Ивайло Найденов, влезе в наказателното поле и беше препънат с коляно от Яблонски.

В 24-ата минута второ попадение на Кешерю беше отменено заради засада, след като удар на Кампаняро не беше уловен както трябва от Божидар Митрев. Румънският здравеняк притича и я довкара, но се оказа, че е бил в засада в момента на удара. След половин час игра дойде и първото голово положение за сините, но ударът на Станислав Костов мина в страни от гредата.

В 56-ата минута Върджил Мисиджан можеше да вкара втори гол за домакините, но ударът му след пас на Вандерсон от дясно, не намери очертанията на вратата.

След 60-ата минута "Левски" пренесе играта пред вратата на "Лудогорец" и създаде няколко добри възможности за гол. В този списък попадна основателна претенция на "Левски" за дузпа за ритане на Лукас Саша срещу Иван Горанов, както и пропуск на Кабрал в 63-ата минута от 5 метра.

В 73-ата минута "Левски" изравни резултата чрез Прохазка. Словашкият полузащитник получи топката на 5 метра след пробив на Обертан от ляво и падайки я прати в мрежата за 1:1. При атаката за гола Обертан пък получи болки в дясното коляно и беше заменен от Паулиньо. Резервата му Паулиньо получи добра топка в наказателното поле само 4 минути по-късно, но не успя да я насочи в мрежата.

В 80-ата минута Марселиньо можеше да асистира за Доменик Янков, но пасът за младежа дойде дълъг. В 84-ата минута обаче Аймен Белаид си вкара нелеп автогол, след като Натанаел центрира от ляво. "Левски" обаче стигна до ново равенство само 4 минути по-късно, след като Кабрал получи топката от дясно и без да се бави от 10 метра я прати до гредата- 2:2. Ивайло Найденов подхвана атаката, подаде на Паулиньо, който продължи към Кабрал.