на живо

"Левски Лукойл" на финал след множество обрати в Самоков

"Сините" победиха "Рилски спортист" с 85:81

Lap.bg

"Левски Лукойл" се наложи над "Рилски спортист" в Самоков с 85:81 (41:46) и с 3:1 победи в полуфиналната серия в мъжкото баскетболно първенство се класира за финала срещу "Балкан" Ботевград.

В първите 2 минути "сините" започнаха далеч по-силно и поведоха с 10:3, като играха по-освободено. Последва бързо връщане на точки и тимът от Самоков се приближи на 2 от софийския клуб - 11:13. Със силна игра на Станимир Маринов, "Левски Лукойл" завърши първата четвърт с осем точки преднина - 25:17.

Във втората част възпитаниците на Любомир Хаджисотиров подобриха играта си в защита и достигнаха до двуточково изоставане от 30:32. Последва таймаут, който обаче не бе полезен за възпитаниците на Константин Папазов. "Рилски" достигна до 42:34 в своя полза, но "сините" намалиха пасива си след неспортсменски фаул срещу Станимир Маринов, който намали, а с последвалата тройка покачи точковия актив на "Левски" на 39. Преди почивката красива комбинация на домакините оформи крайното за полувремето 46:41.

Третата част стартира със силна игра на отбора от Самоков, който увеличи предимството си на 8 пункта - 51:43. Със серия от 7 точки, баскетболистите на Тити Папазов отвърнаха на предизвикателството и накараха Людмил Хаджисотиров да използва таймаут. 

Двата отбора се държаха близо един до друг до края на срещата, като в последните секунди гостите от София показаха по-здрави нерви и се поздравиха с успех насред Самоков с 85:81. По този начин "сините" приключиха своята полуфинална серия след 3:1 победи. В сблъсък за титлата на България "Левски Лукойл" ще се изправи срещу "Балкан" Ботевград.