на живо

"Левски Лукойл" не остави шанс на "Балкан" в мач №2

"Сините" поведоха с 2-0 в полуфиналната серия

Lap.bg

"Левски Лукойл" записа втори успех у дома срещу "Балкан" и поведе с 2-0 в полуфиналната серия от Националната баскетболна лига. "Сините" разгромиха тима от Ботевград с 84:53. Селекцията на Константин Папазов срещна доста по-малко трудности в сравнение с двубоя преди два дни, който столичани спечелиха с 80:70.

Полуфиналната серия се мести в Благоевград, където на 9 и 11 май ще се изиграят следващите срещи от сблъсъка, явяващ се повторение на финала от последните два сезона.

Днес, отново в зала "Универсиада", първият кош бе за гостите, но впоследствие "Левски" навлезе в серия от 14-0, вдъхновен от Кийт Бенсън и Данило Тасич. Треньорът на "Балкан" Йовица Арсич поиска прекъсване, а при подновяването на играта Божидар Аврамов спря устрема на "Левски". В края на първата четвърт обаче разликата стана 12 точки с две тройки на влезлия от пейката Венци Петков - 23:11.

Снимка: Lap.bg

Домакините продължиха да владеят инициативата и през втората четвърт, а преднината им достигна 20 точки след нова тройка на Петков и кош на Тайрън Бразелтън за 37:17. Шампионите опитаха да скъсят разликата, но Данило Тасич изведе "Левски" до 21 точки аванс и на полувремето таблото показваше 43:22 в полза на столичани.

Съотношението на силите не се промени и след почивката. Третият период завърши с равенство 20:20 и 63:42 за "Левски".

"Сините" продължиха да доминират и в последната четвърт. Авансът им набъбна до 28 точки при 73:45 след кош и фаул на Йордан Минчев. В оставащите минути и двамата треньори дадоха игрово време на част от резервите си, а столичани не оставиха шанс на "Балкан" за крайното 84:53.

Над всички бе Данило Тасич с 15 точки и 7 борби, "дабъл-дабъл" направи Христо Захариев, който завърши с 13 точки и 12 борби, а 12 точки за успеха на "Левски Лукойл" добави Венци Петков.

За "Балкан" никой не отбеляза повече от деветте точки на капитана Димитър Димитров.

Снимка: Lap.bg

Стартовите петици

"Левски Лукойл": Тайрън Бразелтън, Чавдар Костов, Христо Захариев, Данило Тасич, Кийт Бенсън

"Балкан": Давонтей Джордан, Божидар Аврамов, Крис Минков, Димитър Димитров, Дарко Балабан