на живо

"Левски Лукойл" разби литовци и продължава напред в Шампионската лига

Българският отбор се класира за втория кръг

Баскетболният шампион "Левски Лукойл" продължава във втория предварителен кръг на Шампионската лига. В зала "Универсиада" възпитаниците на Константин Папазов записаха успех със 79:65 над "Шяуляй" във втората среща и след победа в Литва с 12 точки разлика се класираха напред.

"Левски Лукойл" водеше в резултата през цялата среща и не остави съмнения в превъзходството си.

Първата четвърт започна с отлична защита на българския отбор, който бързо натрупа аванс от 13:2. Липса на концентрация намали разликата на 6 точки - 15:9. Последва неспортсменски фаул на Божидар Аврамов, след който предимството на "Левски Лукойл" се намали на 4 пункта. След първата четвърт резултатът стана 19:13. Във втората възпитаниците на Константин Папазов поддържаха аванса си, като спечелиха с 20:18.

Второто полувреме започна по перфектен начин за "сините", които направиха серия от 7:0 и до голяма степен сложиха край на интригата. Българският тим изигра силна трета част, в която увеличи преднината си до 20 точки. 

В последната четвърт темпото рязко спадна, а Константин Папазов даде шанс на баскетболистите, които не са взели участие до момента в срещата, с което "Шяуляй" намали изоставането си до 14 точки за крайното 79:65.

Патрик Рембърт се отличи с 20 точки, 5 борби и 4 борби за българския шампион. Христо Захариев добави 16 точки и 7 борби. 10 и повече пункта реализираха Деян Иванов, Божидар Аврамов и Никола Маравич.

С успеха "Левски Лукойл" се класира за втория кръг на пресявките на Шампионската лига, където ще се изправи срещу "Карху" (Финландия). Финландците спечелиха първия мач като домакин с 87:84, а в реванша се справиха отново с "Орадя" с 80:74.

Първата среща на "Левски Лукойл" от втория предварителен кръг е насрочена за 25 септември, като "сините" ще бъдат домакини, а вторият двубой е 3 дни по-късно.