на живо

"Левски Лукойл" готов на преиграване с "Балкан"

Тимът от Ботевград е недоволен заради организационни неуредици

Lap.bg

Ръководството на Баскетболен клуб "Левски Лукойл" изпрати до БТА становище, с което изрази готовност да преиграе мача с "Балкан". Становището е реакция на подадена от БК "Балкан" контестация след полуфинален мач 1 за Купата на България, игран снощи и спечелен от "сините" със 73:62.

Тимът от Ботевград иска преиграване заради организационни неуредици, допуснати от клуба-домакин "Левски Лукойл."

"До ръководството на БФБ,
До ръководството на БК "Балкан",
До медиите,

Становище на БК "Левски Лукойл":
"След като се запозна с подадената от баскетболен клуб "Балкан" контестация след първия мач от полуфиналната серия за Купата на България, играна на 14.02.2018 г., ръководството на "Левски Лукойл" взе решение, което вярва, че е в името на българския баскетбол. 

Отборът на "Левски Лукойл" декларира готовност да преиграе срещата с "Балкан", при първа появила се възможност за това, след предстоящите така важни двубои на националния отбор в световните квалификации. 
"Левски Лукойл" е клуб, който иска да побеждава със силна и категорична игра и в духа на феърплея и след като дълбоко уважаван от нас и именит клуб като "Балкан" вярва, че е загубил не заради баскетболните достойнства на нашия отбор, то тогава ние ще дадем шанс на "Балкан" да ни победи, а ако не успее отново, то поне да загуби с чест", се казва в позицията на "Левски Лукойл".

По програма втората среща от полуфиналите за Купата на България е насрочена за събота (17 февруари).