на живо

"Левски" най-после победи, но загуби титуляр за ЦСКА

"Сините" се наложиха с 2:0 над "Верея" у дома

Lap.bg

"Левски" спечели с 2:0 срещу гостуващия "Верея" в среща от 31-ия кръг в Първа лига. Така столичани прекъснаха серия от шест мача без победа и записаха първи успех в първата шестица, като с 54 точки се изравниха с третия "Берое", който по-късно днес приема ЦСКА.

"Верея" остана на шестото място с 36 точки.

"Сините" имаха превъзходство през цялата среща, като още в осмата минута можеше да открие. Роман Прохазка засече с глава от 7-8 метра центриране на Афонсо Фигейредо, но вратарят Богомил Цинцарски успя да избие в напречната греда.

В средата на полувремето отново Фигейредо намери непокрития в пеналта Жерсон Кабрал, който обаче стреля на сантиметри край целта.

След половин час игра Жорди Гомес подаде от корнер и Холмар Ейолфсон засече с глава от десетина метра, но Цинцарски парира на голлинията. 

"Левски" продължи да натиска, а в 36-ата минута Антонио Вутов се измъкна и шутира от границата на наказателното поле, но право във вратаря на гостите.

Последва нов пропуск за домакините в 40-ата минута. Хали Тиам засече с глава след центриране от корнер от дясно на Прохазка, Цинцарски изби, а след това блокира и добавката на Ейолфсон отблизо.

В следващата минута "Левски" заслужено поведе. Прохазка центрира към Ейолфсон, който с глава прати топката в мрежата.

В 57-ата минута Вутов беше изведен вляво в наказателното поле от Жорди Гомес и веднага пусна по тревата към Прохазка, а словакът от точката на дузпата реализира за 2:0. 
 
Четвърт час преди края Милош Цветкович получи травма на глезена и беше заменен принудително от 16-годишния юноша на клуба Томислав Папазов, който направи официален дебют за "Левски".