на живо

"Левски" най-после победи

"Сините" с първи успех през сезона

Lap.bg

"Левски" записа първата си победа през сезона. В мач от четвъртия кръг на футболния ни шампионат "сините" направиха обрат и се наложиха над "Царско село" с 3:1.

Точни за домакините бяха Борислав Цонев, Мартин Петков и Андриан Краев, а за гостите - Васил Шопов.

Първото полувреме не бе никак добро за "сините", след като "Царско село" поведе с гол в 28-ата минута. Васил Шопов бе изведен от Лъчезар Балтанов зад гърба на защитниците на домакините и с хубав удар по диагонала направи 1:0.

След почивката "Левски" изглеждаше по-различно в опит да прекъсне негативната си серия от три поредни загуби от началото на първенството. В 51-ата минута Билал Бари бе близо до изравнителния гол, когато засече центриране на Борислав Цонев с глава, но прати топката в ръцете на Янко Георгиев.

Малко след това "сините" направиха 1:1. Георги Миланов се откъсна в наказателното поле, но ударът му бе блокиран. Топката обаче попадна на крака на Борислав Цонев, който на празна врата не сгреши.

Снимка: Lap.bg

Още пет минути бяха нужни на "Левски" за пълния обрат. Цонев намери Мартин Петков, а младокът насочи топката мощно под гредата за 2:1.

В добавеното време на срещата Андриан Краев вкара трети гол. Полузащитникът се възползва от грешка в защитата на гостите и отправи хубав прехвърлящ удар, за да преодолее Ангелов за трети път. Това бе първи гол на Краев за "Левски".

Тимът от "Герена" спечели първите си три точки за сезона и към момента е на 11-а позиция в класирането. "Царско село" е място по-назад с 2 точки след първите си 4 мача.