на живо

Левски не надскочи себе си и загуби дербито в Разград

Лудогорец надигра "сините" с голове през второто полувреме

БГНЕС

Лудогорец постигна втора поредна победа в "А" група. В мач от третия кръг на първенството, игран на "Лудогорец Арена", шампионите на България надиграха Левски с 2:0. Головете за успеха отбелязаха двама от лидерите на "зелените" - Марселиньо и Върджил Мисиджан. Те се разписаха в последния половин час от срещата.

Още в 7' на двубоя се стигна до първата спорна ситуация, при която Козмин Моци удари с ръка Борислав Цонев по главата, но главният съдия Ивайло Стоянов не показа картон на румънеца. Две минути по-късно отново централният бранител на домакините извърши грубо нарушение срещу Божидар Краев - санкция пак не последва. 

В 14' удар на Лукас Саша бе спасен от Боян Йоргачевич, а малко по-късно Йордан Минев получи контузия и бе заменен от Браян Ангуло. В края на полувремето далечен удар на Борислав Цонев бе отразен блестящо от Владислав Стоянов. В 43' съдийската бригада отново допусна груба грешка, след като един от страничните рефери маркира засада при извеждащо подаване към нападателя на Левски Денис Махмудов, който излезе сам срещу Стоянов. Повторенията показаха, че македонецът не бе в засада.

Лудогорец поведе в 61', когато Марселиньо отбеляза с изключително техничен удар по земя от фаул, при който Йоргачевич закъсня да покрие долния ляв ъгъл на вратата си. Впоследствие стражът на "сините" се отличи с няколко страхотни спасявания, но в 86' не успя да отрази удар на Върджил Мисиджан от двайсетина метра - 2:0.

Разградчани вече имат актив от 6 точки, с колкото е и лидерът в класирането Славия, който в този кръг е домакин на Черно море. Левски има само две точки от три мача и заема шесто място преди изиграването на всички срещи от кръга.