на живо

"Левски" не успя да се справи с "Берое"

Нулево равенство на "Герена"

Lap.bg

"Левски" записа рекорден 11-и пореден домакински мач без допуснат гол на "Герена", но стигна само до 0:0 срещу играли повече от 20 минути с човек по-малко тим на "Берое" в 23-ия кръг на Първа лига.

Така възпитаниците на Делио Роси събраха 46 точки и останаха на третото място на 4 точки пред намиращия се на четвърто място старозагорски съперник.

Лидер е "Лудогорец" с 54 точки, а втори е ЦСКА с 51.

Гостите започнаха по-добре и първи стигнаха до възможност за попадение в 17-ата минута. Капитанът Мартин Райнов стреля опасно от въздуха от 11-12 метра след подаване от дясно, но Божидар Митрев успя да избие.

Постепенно "Левски" овладя инициативата и в 29-ата минута от своя страна стигна до чисто положение. Станислав Костов проби от дясно, навлезе в наказателното поле и почти от аутлинията върна към непокрития Паулиньо, но ударът на бразилеца от десетина метра беше избит от голлинията с глава от Иван Иванов.

Секунди преди почивката Мартин Камбуров от гостите стреля от фаул от 20 метра, но топката профуча на сантиметри от целта. 

В 69-ата минута Педро Еуженио получи втори жълт и червен картон след ненужна симулация в средата на терена и "Берое" довърши мача с човек по-малко.

Въпреки численото си предимство, "Левски" така и не успя да създаде почти нищо сериозно пред вратата на съперника с изключение на един удар с глава на Роман Прохазка след центриране от ляво но Джерсон Кабрал, но словакът не намери добре топката и тя премина край гредата. 

Така "Левски" подобри рекорда си от мачове без гол на "Герена", който досега беше десет от 11 април 1970 година до 17 март 1971 година, но с бавната си и безлична игра "сините" разочароваха привържениците си.

Тагове:

футбол левски