на живо

Левски окупира първото място в А група след победа в Ловеч (ВИДЕО)

"Сините" спечелиха дербито срещу Литекс с 2:1

БГНЕС

След дълго отсъствие Левски се завърна на върха в родното футболно първенство. Това се случи, след като "сините" постигнаха ценна победа с 2:1 при гостуването си на друг от претендентите за титлата Литекс. Пред рекорден брой гостуващи привърженици столичани спечелиха дербито на градския стадион в Ловеч за втори път в последните две години и излязоха начело в класирането за първи път от месец май, 2013 година.

Левски откри резултата в 30', когато Аймен Белаид засече с глава центриране от свободен удар. Мароканецът отбеляза едва втория си гол за клуба. Само три минути по-късно преднината на гостите бе заличена. Точен за "оранжевите" бе талантливият Кристиян Малинов, който преодоля Боян Йоргачевич с хубав удар в долния десен ъгъл.

Любопитно е, че победният гол за "сините" падна още преди почивката. Роман Прохазка се разписа след перфектно изпълнено заучено положение от ъглов удар. Третото попадение на словака за сезона се оказа достатъчно за успеха на Левски, който е четвърти пореден. В тази серия тимът на Стойчо Стоев е отбелязал шест гола и е допуснал едва един.

Левски събра актив от 21 точки на върха в подреждането - с една повече от шампиона Лудогорец, който гостува на ст. "Г. Аспарухов" след двуседмичната пауза за мачовете на националните отбори. Литекс не постигна победа във втори пореден двубой и изостава на две точки от "сините".

"Спечелихме тежък мач, поздравявам футболистите и треньора. Момчетата показаха, че заслужават победата. Отборът игра отлично, футболистите се стараха и заслужават да са на първото място. Феновете бяха феноменални. Днес дори си помислихме, че ще трябва да градим трибуна тук, че ще я бутнат тази", коментира доволният Георги Иванов.

Вижте цялото му изказване.