на живо

"Левски" от София и Лом не се победиха в контрола

Възпитаниците на Емил Велев - Кокала вкараха 2 попадения, но срещата завърши 1:1

Lap.bg

Елитният футболен "Левски" и новакът във Втора лига "Левски" Лом не се победиха в контрола по време на лятната си подготовка.

Срещата, завършила 1:1, се изигра на тренировъчното игрище на стадион "Георги Аспарухов" в София, като на нея присъстваха фенове на столичани, както и собственикът на мажоритарния пакет акции Наско Сираков.

От титулярния състав на "Левски" отсъстваха двамата братя Борислав и Радослав Цоневи. Очакваше се през тази седмица те да подпишат нови договори, но от клуба още не са обявили подобна информация. 

Снимка: Lap.bg

За сметка на това сред 11-те, започнали от първите минути на мача в редиците на столичани, попаднаха двама 16-годишни юноши на клуба - Асен Митков и вратарят Петър Андреев.

На стадион "Георги Аспарухов" с "Левски" Лом се завърнаха треньорът Емил Велев-Кокала и единственият футболист на "сините", вкарал гол в Шампионската лига - Мариян Огнянов.

Снимка: Lap.bg

Новакът във Втора лига откри резултата в 13-ата минута за разочарование на привържениците около тренировъчното игрище. Бившият футболист на ЦСКА 1948 Андон Гущеров стреля красиво по диагонала и прати топката във вратата на Андреев.

В края на първото полувреме домакините изравниха. Здравко Димитров стреля, уцели главата на Васил Сапунджиев и топката влезе в мрежата зад вратаря Деян Вълков.

Снимка: Lap.bg

През второто полувреме не паднаха голове. 

Следващата контрола на първодивизионния "Левски" е и последна за лятната подготовка. "Сините" ще играят на 17 юли срещу "Етър" Велико Търново на стадион "Георги Аспарухов".

Тагове:

Левски