на живо

"Левски" отново победи ЦСКА във волейболното дерби

Играчите на Андрей Жеков се наложиха с 3:0

Lap.bg

"Левски" спечели второ "вечно" волейболно дерби с ЦСКА в рамките на три седмици. Играчите на Андрей Жеков се наложиха като гости с 3:0 (25:20, 25:22, 25:23) в отложен мач от от първата осмица на Суперлигата, игран в зала "Васил Симов".

С този успех "сините" се изкачиха на второ място във временното класиране, докато "червените" са на предпоследната седма позиция.

Снимка: Lap.bg

Домакините поведоха с 4:2 в първия гейм, но гостите изравниха и след добри изяви на Гордън Люцканов и Александър Николов взеха аванс в резултата. Постепенно разликата бе увеличена, а играчите на Александър Попов опитаха да наваксат, но в крайна сметка частта бе за "Левски" след 25:20.

ЦСКА тръгна отлично във втория гейм, като бързо поведе с 6:1 след три отлични блокади и атака на Георги Татаров и ас на разпределителя Делчо Раев. Гостите обаче се съвзеха и изравниха за 9:9, а след това играта продължи точка за точка. При 14:14 обаче "Левски" натрупа преднина, която успя да запази, за да затвори частта при 25:22.

Снимка: Lap.bg

В третия гейм "червените" отново започнаха добре и поведоха, но и в този случай "сините" направиха обрат. Волейболистите на Жеков опитаха да се откъснат, но "армейците" не позволиха разликата да набъбне на повече от три точки. Въпреки това силите на ЦСКА не стигнаха за нещо повече, а "Левски" спечели мача след 25:23.