на живо

"Левски" отваря център за ваксинация на стадион "Георги Аспарухов"

"До 10 дни трябва да отвори врати", заяви Наско Сираков

Ладислав Цветков

Желаещите да се ваксинират против коронавирус ще могат да го сторят на стадион "Георги Аспарухов" в София. Това заяви мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков.

По този начин в клуба се надяват, че ще успеят да убедят властите, че трябва да върнат публиката по трибуните за спортни събития на открито. Заради повишения брой заразени в последните дни в София вече не се допускат зрители на футболни мачове. 

"Ние сме пред завършване и предстои до 10 дни да отворим ваксинационен център тук, пред стадион "Георги Аспарухов". Така че всеки един от нашите привърженици, а и не само, които имат желание, да се ваксинират спокойно. Също така трябва да сериозно да се помисли хора, които са ваксинирани или са прекарали тази болест, да могат да посещават мачове. Не може с лека ръка да се взима решение на прима виста. Надявам се, че е обмислено от хората, които са отговорни. Виждаме как е навсякъде по света. Нищо не коства тези, които са ваксинирани да присъстват на футболните срещи", каза собственикът на мажоритарния пакет на "сините" Наско Сираков. 

Снимка: bTV

Заради новите решения на Министерство на здравеопазването, "Левски" вероятно ще отчете значително по-нисък приход. 

"През миналата година нашите фенове доказаха, че са най-дисциплинираните. Това са мачове, които се играят на открито, виждате какво е времето. Всеки един мач, който "Левски" играе на празен стадион, ни носи загуби над 100 хиляди лева. Не знам по какъв начин могат да ни компенсират.", каза Сираков.

Снимка: Lap.bg