на живо

"Левски" победи унгарци пред Спас Русев

"Сините" се наложиха над "Уйпещ" с 2:1

Lap.bg

Пред погледа на своя собственик Спас Русев, отборът на "Левски" постигна победа с 2:1 над 6-ия в класирането на Унгария - "Уйпещ".

Головете за "сините" бяха дело на Бабатунде Адениджи, който се разписа в края на първата и началото на втората част след добри комбинации с Бурабия и Аниете.

Елин Топузаков започна с експериментална схема на игра 3-5-2, а действащите лица бяха: Николай Кръстев, Давид Яблонски, Александър Александров, Димитър Пиргов, Роман Прохазка, Георги, Костадинов, Джереми Де Ноойер, Мехди Бурабия, Сашо Александров, Амаду Сукуна и Бабатунде Адениджи.

Срещата започна равностойно като двата отбора играеха предпазливо и предимно в центъра на терена, разчитайки повече на центрирания.

Първата по-сериозна ситуация бе пред вратата на унгарците. В 14-тата минута Бурабия центрира от пряк свободен удар, а Костадинов и Адениджи бяха близо до отбелязване на гол с глава, разминавайки се с топката.

В 20-тата минута новото попълнение на "сините" Амаду Сукуна бе близо до гола, но направи пропуск сам срещу вратаря Балажча, който скъси дистанцията и спаси.

Последва нова опасност пред вратата на "Уйпещ". Друго ново попълнение на "Левски" Давид Яблонски бе близо до гола след удар с глава.

В 38-тата Прохазка проби отдясно и центира остро, но Балажча излезе сигурно и пресече подаването на словака.

Стигна се до 43-тата минута, когато Мехди Бурабия напредна през центъра на терена и изведе Бабатунде Адениджи, който излезе очи в очи със стража на унгарците и не сбърка, промушвайки топката между краката му за 1:0. Така завърши и първата част и двата отбора се оттеглиха за почивка.

На полувремето старши-треньора на "сините" Елин Топузаков извърши няколко промени в състава си. В игра влязоха Минев, Лукин, Нар и Аниете, а терена напуснаха Сукуна, Прохазка, Александър Александров и Димитър Пиргов.

Второто полувреме започна силно за "Левски". Франсис Нар проби отляво и успя да стреля към вратата на Балажча, но ударът му бе много встрани.

В 51-та минута Аниете получи подаване в наказателното поле, на свой ред испанеца чукна топката с пета към Адениджи, който се разписа от около 10-тина метра с левия крак.

Малко по-късно, в 58-та минута "Уйпещ" успя да намали резултата. След центриране от дясно Кръстев спаси на два пъти удар от играч на гостите, топката рикошира в Лукин и се запъти неспасяемо към вратата на "Левски" преди Килиан Азар да я довкара за 2:1.

В 62-ата минута младият наставник на 26-кратните шампиони направи нови две промени. Николай Кръстев бе сменен от Димитър Шейтанов, а Божидар Краев зае позицията на Георги Костадинов. Четири минути по-късно и Антон Огнянов влезе в игра. Той направи повторен дебют за тима. Яблонски също излезе, за да се появи Симон Сандберг.

Последваха още смени за "Левски". Станислав Иванов се появи на мястото на герой в двубоя Адениджи, а Бурабия бе заменен от Илия Юруков.

В 80-тата минута унгарците организираха добра атака отдясно, която доведе до удар във вратата на Шейтанов. Младият страж обаче се намеси отлично избивайки топката в гредата и премахвайки опасността пред вратата си.

До края на срещата възможност за гол имаше и Станислав Иванов, който бе напът да се възползва от груба грешка на унгарския вратар, но бранител на гостите отби топката на метър от голлинията.

Последната възможност в срещата бе за Божидар Краев, който получи извеждащо подаване от Антонио Аниете и стреля ниско в левия ъгъл на вратата на "Уйпещ", но стражът на унгарците спаси в корнер.