на живо

"Левски" подписа нов договор с познат партньор

Подробности по сделката се очакват утре (30 август)

Lap.bg

Ръководството на футболния "Левски" обяви, че клубът е подписал нов партньорски договор с добре позната фирма - компанията за спортни залози и казина "Палмс бет".

Съобщението се появи на сайта на "сините" с уточнение, че подробности за отношенията между двете страни ще бъдат дадени на пресконференция на 30 август от 14:00 ч. на стадион "Георги Аспарухов".

Компанията и "сините" започнаха сътрудничеството си през юли 2020 г. Тогава "Палмс бет" стана рекламен партньор на клуба. През декември същата година логото на клуба се появи върху екипите на "Левски", а двете страни обявиха, че разширяват отношенията си.

Снимка: Lap.bg

Въпросната фирма бе една от малкото, която инвестира в клуба в последно време. "Левски" е в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за "сините" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове. Заради забавените заплати голяма част от футболистите разтрогнаха договорите си с клуба.

В последните месеци се заговори, че компанията ще поиска да придобие част от акциите в клуба. От "Палмс Бет" отрекоха тази информация и заявиха, че водят преговори да станат генерален спонсор на "Левски". В момента такъв е строителната компания "Щрабаг".

Снимка: Lap.bg

На 31 август ще се състои Общо събрание на акционерите на "сините", на което се очаква да бъдат направени промени в Надзорния съвет.