на живо

"Левски" подписа с шведски национал (СНИМКА)

Антон Тинерхолм пристигна в София, вечеря с Асен Букарев и Холмар Ейолфсон

"Левски" осигури първото си ново попълнение през предстоящата зимна пауза. "Сините" подписаха с бившия шведски национал Антон Тинерхолм. Новината бе съобщена от агенцията, представляваща защитника - Nordic Sky.

"Официално - нашият клиент Антон Тинерхолм подписа снощи договор с българския клуб "Левски" София", се посочва в профила на агенцията в "Инстаграм".

На публикуваната снимка футболистът вечеря в София заедно с помощник-треньора на "сините" Асен Букарев и с исландския бранител на 26-кратните шампиони Холмар Ейолфсон.

26-годишният Тинерхолм става свободен агент от януари, след като отказа да поднови контракта си с "Малмьо". Според местните медии условията, предложени му от стадион "Георги Аспарухов", са повече от примамливи.

"Мога да кажа камо, че искам ново предизвикателство, в което мога да тествам качествата си не само на футболния терена, но и социално. Със сигурност и парите са фактор и който казва нещо друго, просто лъже", коментира Тинерхолм, който има 7 мача за националния отбор на Швеция.

"Левски" търси крайни защитници, тъй като няма конкуренция на титулярите Милош Цветкович от дясно и Иван Горанов от ляво. За лявата зона на отбраната тимът е набелязал бразилеца Винисиус Фрейташ от гръцкия АЕК Солун, който е познат на италианския наставник на "сините" Делио Роси от предстоя си в калчото и мачовете си за "Падова" и "Перуджа" в периода 2014-2015 г.