на живо

Левски постигна първа победа на "Герена"

Божидар Краев блести за "сините"

Отборът на Левски постигна първа победа на стадион "Георги Аспарухов" за сезона. "Сините" победиха Монтана с 2:0 в мач с много положения. За първи път атаката на софийския тим бе водена от Атанас Курдов. Нападателят бе картотекиран по-рано тази седмица, след като дълго време чакаше жълтата си карта от Астана.

Още в 7-та минута Георги Ангелов от гостите нацели горната греда. Двайсетина минути по-късно шут на нападателя на Монтана Атанас Илиев срещна пък лявата греда. В 36-та минута Радослав Цонев можеше да открие резултата за "сините", но след силен изстрел от фаул, вратарят на гостите спаси. В края на полувремето Курдов и Георги Костадинов имаха възможност да дадат предимство на Левски, но не успяха да вкарат топката във вратата на Монтана.

Все пак Курдов се разписа в самото начало на първото полувреме. Попадението му обаче бе отменено заради засада. Божидар Краев откри резултата в 59-та минута, а десет по-късно удвои предимството на домакините. До края на мача Иван Михов от Монтана имаше шанс да отбележи, но отново гредата помогна на Йоргачевич да опази вратата си суха. В 90-та минута Махмудов пропусна да направи резултата класически, след като остана очи в очи с вратаря Иванов.

След този мач Левски са на трето място във временното класиране с актив от 8 точки. Другата седмица "сините" гостуват на Локомотив (Пловдив).

Монтана са на шесто място преди изиграването на всички мачове от кръга, а следващата среща на възпитаниците на Ферарио Спасов е срещу Черно Море.