на живо

"Левски" привлече Георги Миланов (ВИДЕО)

Полузащитникът подписа договор за една година

"Левски“ подписа договор за една година с полузащитника Георги Миланов. Роден на 19 февруари 1992 г. в град Левски, той играе като офанзивен халф или втори нападател, но може да се изявява еднакво добре по левия и десния фланг на атаката.

През 2005 г. Миланов постъпи в Академия "Литекс", а през февруари 2009 г. тогавашният наставник на "оранжевите" Станимир Стоилов го взе в първия отбор. По това време Георги бе неизменен титуляр в юношеския национален отбор, на който бе и капитан.

В края на 2012 г. бе избран за футболист №1 на България, като се превърна в най-младия победител в анкетата. На същата церемония Миланов спечели и втора награда за най-добър футболист на "А" група за 2012 г.

На 5 юли 2013 г. Миланов подписа петгодишен договор с шампиона на Русия – ЦСКА Москва. Дебютира на 18 август срещу "Кубан". С времето заигра като опорен халф. Българинът успя да се адаптира в отбора и получи все по-голямо доверие от треньора Леонид Слуцкий. Постепенно стана един от твърдите титуляри в състава.

Премина още през "Грасхопърс" и МОЛ Види, където записа 42 мача с 4 гола.